注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Kira的博客

You are my dream girl ~

 
 
 

日志

 
 
关于我

好有趣嘅一個廣州人

网易考拉推荐

最近唔洗“宅”(1.31~2.3)  

2010-02-05 00:15:01|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 


1.31 

一德路入货

 

 

2.1

继续去一德路入花市啲货,喺万菱(唔系“万宁”吖...)隔离个个商场见到 G4 嗰个主持人“林洁”(唔系嗰个阿嫂陈国欣,系另外嗰个吖),仲有一个G4记者(肥肥地,跑龙套到我都唔知佢名啦)同埋一个摄影师。

 

我哋同行啲男都话,“林洁”几靓喔,哈哈~ 不过我哋都冇停低脚步睇佢哋点采访,而係继续行,因为呢啲嘢冇乜咁好睇吧?摞签名?佢又唔系啲乜大明星,卖(签名)咗唔值钱,保留又冇乜意义喔 ...... 虽然平时我都几中意睇G4嘅~ (我最中意就係陈Sir嘎啦 ...... )

 

 

2.3

又係一个小小嘅同学日(其实之前1.27左右 去咗室友阿威屋企玩,打边炉,打麻雀,好开心,不过番到屋企好攰,冇写日志记低...),嗰日係同 高一啲同学出嚟饮下午茶 (维多利亚广场5楼 新潮楼),有FB、钟敏、博士、猪皮、着裤、体委、包。

都算係倾得几开心吖(虽然偶有冷场吖,-_-! ...)~跟住我哋去咗较场西(真系近我屋企吖)附近嘅 “Ctrl”(间嘢入到去手机信号超差,断GPRS、冇信号)玩桌游,我哋玩咗三国杀、UNO。可能之前去江南西玩三国杀唔多熟(呢次係第二次玩)上次就觉得一般般,今日玩反而觉得好过瘾喔!我係主公(曹操)赢咗喔!哈哈(牺牲咗博士呢个大忠臣吖...)~玩UNO就仲刺激,包话玩到好似“考试”咁紧张吖,哈哈~

 


 

日剧

最近喺屋企嘅日子,睇下日剧,放假期间,睇完嘅日剧有:东京DOGS血色星期一太阳与海的教室(北川景子 吖!)、LIAR GAME(欺诈游戏)第二季、My boss My hero(新垣结衣 吖~)

追紧嘅日剧有:Code Blue 2(亲爱的Yama P ~)、血色星期一 2完美小姐进化论

煲紧嘅旧日剧有:CHANGE (木村拓哉 呢个“日剧天王”饰演日本首相,唔知系唔系因为我以前係读政治嘅原因呢,觉得特别好睇!如果我嘅国家领导人胡XX可以咁好就好啦...)

近排想睇嘅日剧有:美丽人生父女七日变悠长假期花样少男少女我的帅管家14岁的妈妈life人生 

 


IMAX :广州终于有IMAX啦,喺大学城嘅科学馆,依家喺广州花百二蚊 (统一价120元,冇学生票)就可以睇到 3D-IMAX 嘅 阿凡达 啦~(唔关我事吖,我都睇完啦,而且,咁贵....)

 


BRT:虽然好似“五号线”咁,我都唔乜会用得着BRT(快速公交)....不过我真系好想试喔!本月10日开始试运行,免费喔!到时我试下搭车去揾下个F先 ~~

 

 


好想:

好想快啲到3月吖,3月我就要买新电脑啦,哈哈!!!太好啦!终于可以抛弃Xp,净係用Win7啦!跟住玩我嘅次世代PC大作啦,内牛满面ing !~~~

好想快啲过年吖,跟住还钱比我个F,我拖咗佢成年啦,真系好内疚吖 ...... 唔系我唔想储钱还,而係我好想储到个钱还比佢...你知啦,天秤座嘅人理财差吖(我都唔系第一次咁话我自己嘎啦),T^T......

 

 

 

 

つづく 完

  评论这张
 
阅读(161)| 评论(36)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018