注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Kira的博客

You are my dream girl ~

 
 
 

日志

 
 
关于我

好有趣嘅一個廣州人

网易考拉推荐

小感慨......  

2009-10-21 23:19:25|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

 

今日我有F佢生日,而佢今日又收到佢男朋友同佢话要分手嘅短信……

 

曾经好幸福的一对,因为春节花市,佢哋走埋一齐……如今……

 

点解?点解要拣喺个女生日嘅今日同佢讲分手?真系要佢咁难忘?哪怕推迟一日都唔得?……

 

係因为(男)好憎佢麽?我觉得唔系吧……唉,真系唔明……

 

之前睇个女嘅日志,话佢唔开心,我以为係嘈交(好正常吖,难免)啫,点知过咗几日嘅今日,佢哋就分开拉……

 

呢件事真系嚟得好突然……

 

 

其实我唔知几时开始觉得,其实分手唔系坏事……话唔定分开咗会揾到更好嘅呢?

 

试想下,你同你嘅另一半结婚喇,相当幸福,回想起自己啲“前任”会係点谂嘅?“

 

大概都係谂“算喇,都过去咗喇,如果唔系同佢分开,我都唔会揾到依家呢个好老公/老婆喇“

 

不过,谂就係咁谂,真系自己或朋友同人分手喇,真系可以咁理智麽?可以控制的理智就唔系感情喇……

 

 

 

对于啱啱分手嘅朋友,我净係可以讲:“睇开啲喇,时间会冲淡嘅……

 

 

 

 

 

 

つづく 完

 

  评论这张
 
阅读(118)| 评论(24)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018