注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Kira的博客

You are my dream girl ~

 
 
 

日志

 
 

入手N85  

2009-04-15 18:30:34|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

入手N85 - Kira - Kira的博客

 

上星期日,喺海印悠哉通讯买咗部全黑的欧版N85,售价就唔话你知啦~

 

N85详细资料:http://baike.baidu.com/view/1776167.htm (百度百科)

 

我本来系想买N78噶,1500左右,S60v3.2,320万AF,2G记忆卡,够嘥潮嘅款,直板机,几好吖,性价比超高吖~

 

入手N85 - Kira - Kira的博客

 

(同样有呼吸灯的N78,好型~)

 

不过我老窦良心发现,话买手机有补贴喔,话当系花钱买我部旧机(Nokia 3230)。

 

我觉得N79个款唔够型,N82啲米粒键盘唔中意,待机时间短。所以我就拣咗同N95,N96都系双向滑盖的N85啦。

 

N85都几好吖,500AF(500像素,AF=AutoFocus=自动对焦,双LED补光),塞班S60 v3.2系统(平时我同时上Q,上飞信,浏览网页,再听歌,好爽~~),赠送诺基亚原装8GTF记忆卡,够嘥大,个Monitor系AMOLED,啲颜色超靓,不过喺阳光底下基本就唔洗睇啦,因为睇唔到.......

 

影相质量方面,感觉同78差唔多,一般般吧,都唔系太过劲噶啦。

 

音质方面,外放好一般,比N81差好远,而内放就非常非常嘅好,加上诺基亚原装线控耳机,真系Very 骨啦~

 

入手N85 - Kira - Kira的博客

 

入手N85 - Kira - Kira的博客

 

双向滑盖~~

 

 PS:   嚟个星期,N85嘅破解,安装N—Gage平台,更新Nokia Map,申请证书,安装软件,拍摄消声,安装字体,优化系统,洗咗我唔少时间。

 

         最后,缅怀一下我部3230~

 

入手N85 - Kira - Kira的博客


つづく

  评论这张
 
阅读(151)| 评论(7)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018