注册 登录  
 加关注
查看详情
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Kira的博客

You are my dream girl ~

 
 
 

日志

 
 

今日我老豆生日,但我狠内疚,狠有罪恶感......  

2009-11-01 19:17:32|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

话说我老豆今日“半百”生日,好想氹下佢老人家开心……氹唔到,反而比我激佢到cut我电话……

 

话说今日7、8月嘅ADSL宽带上网扣费了……发现哩两个月上网费用一共660几……

 

一开始都以为有乜搞错,点知打电话问原来冇搞错……

 

打电话同老豆讲话啲费用係嗰两个月嘅ADSL费用,点知激到我老豆cut我电话……

 

我老豆都一把年纪拉,仲日夜未生活奔波……佢本身腰骨就唔好,却每日喺度做紧啲体力活……最近仲成日加班添……本身屋企钱就唔多,呢次仲一次过嘥佢660几蚊添……

 

今日我老豆生日吖,我咁比人cut电话吖,能理解我嘅心情麽?

 

真系低落……

 

我飞短话,今年、下年都唔报宽带喇。嚟三个月嘅零用钱都唔要佢比喇……

 

今后几个月,唯有取消一切“户外活动”,唔饮汽水(好痛苦),唔吃宵夜……

 

 

 

 

 

つづく 完

 

  评论这张
 
阅读(123)| 评论(16)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018