注册 登录  
 加关注
   显示下一条  |  关闭
温馨提示!由于新浪微博认证机制调整,您的新浪微博帐号绑定已过期,请重新绑定!立即重新绑定新浪微博》  |  关闭

Kira的博客

You are my dream girl ~

 
 
 

日志

 
 
关于我

好有趣嘅一個廣州人

网易考拉推荐

5號:開學第一日,一切印象良好  

2008-09-06 15:52:56|  分类: 默认分类 |  标签: |举报 |字号 订阅

  下载LOFTER 我的照片书  |

 

今日我同fafa一起到番职度报到,落咗车之后发觉今日嚟报到嘅都好多人。

一落车就见到有“财经系”报到处,跟住就有两个师姐带我走咗一趟报到之后要做嘅嘢(攞校园卡,去新宿舍咁),成日流程都比较长,大约花时40分钟左右,而fafa就好不幸啦,搞得几耐下,冇办法啦,带佢嘅师姐比较忙,一拖二。仲要fafa亲自交表......惨吖......

 

嚟到新宿舍之后,就同新同学打招呼,跟住系我老豆嘅帮助下清洁一下自己张床,同埋摆好自己啲嘢(比我老豆发现咗我带psp去,ToT......)跟住,好快就成个室啲人都见过晒啦(加埋我自己,一共六个),除咗一个系外省(湖北)之外,其余全部都系广州人(白云,海珠,番禺)。跟住发觉同啲男仔相处真系好简单,同佢地玩扑克就得啦,啲气氛好快就搞得好好,我都发觉啲男仔都好讲得笑,好玩的。今日我都玩得好开心嘅!!!~~~~~~~

 

饭堂方面,攞饭就比较麻烦,要一个餸一个餸咁分开攞,唔系所有餸都系隔离,可以一次过攞晒。啲餸过得去啦,都唔算比较难吃。

而宿舍都唔错,上面系床,下面系个人用嘅组合柜,三个大格,一个有锁嘅抽屉(有另外比钥匙比我嘅),用嚟摆嘢绝对够位摆。

而冲凉就比较麻烦啦,冲凉个格仔就比较细,而且个花洒有啲漏水,放衫就有啲麻烦......

 

总体嚟讲,今日我对一切嘅嘢印象都唔错,特别系我啲同室嘅男生!!!

 

今晚11:00就要关灯啦,到时我仲可以同另外一个男仔联机玩怪物猎人2G(psp游戏),超正阿!!

 

 

  评论这张
 
阅读(118)| 评论(3)
推荐 转载

历史上的今天

评论

<#--最新日志,群博日志--> <#--推荐日志--> <#--引用记录--> <#--博主推荐--> <#--随机阅读--> <#--首页推荐--> <#--历史上的今天--> <#--被推荐日志--> <#--上一篇,下一篇--> <#-- 热度 --> <#-- 网易新闻广告 --> <#--右边模块结构--> <#--评论模块结构--> <#--引用模块结构--> <#--博主发起的投票-->
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

页脚

网易公司版权所有 ©1997-2018